top of page

BOB UIT ZUID

Zaterdag 14 september 2024
Apollo

 

Genre: Rap, Hip Hop

Voor fans van: Beastie Boys, Osdorp Posse, Zwangere Guy


"Een welkome frisse wind, of liever gezegd: een stekelige zandstorm in de huidige hiphop scene" 

Bob uit Zuid, de rapper die een speciale plaats inneemt bij het bekende Nederlandse indielabel Excelsior Recordings en in de Nederlandse hiphopscene in het algemeen, bracht zonet zijn tweede album ‘Heilig’ uit.

Bij de totstandkoming ervan kreeg hij hulp van zijn kompanen De Stier uit Oost en Prins Claus, naar eigen zeggen zijn 'trouwe dienaars in het goede'. Er staat trouwens ook een duet op met Zwangere Guy.

Met invloeden die uiteenlopen van de Beastie Boys tot The Black Keys en Osdorp Posse creëert hij een eigen sound waarmee hij zich in relatief korte tijd een cultstatus heeft verworven. Gewapend met een liveband voorzien van fuzzgitaren en orgels toont hij zich ook op dit nieuwe album een meester van zijn vak en trakteert hij zijn discipelen op teksten over de meest bizarre onderwerpen wat de paradoxale aard van zijn kunstenaarsschap symboliseert; de grens tussen goudeerlijke hart-op-de-tong en absurdisme en satire vervaagt en de luisteraar wordt een universum ingetrokken waar herder Bob de kudde leidt – stel vooral niet te veel vragen.

  • Instagram
  • website_icon
BOB UIT ZUID  2024 3.jpg

3voor12

“Album van de Week (13): Bob Uit Zuid
Amsterdammer maakt korte metten met ons allemaal”

bottom of page