top of page

COLLIGNON

Vrijdag 13 september 2024
Apollo

 

Genre: Cumbia, Psychrock, Afrobeat

Voor fans van: Yin Yin, The Mauskovic Dance Band, Cavolo Nero, Nusantara Beat


"Er zit niets anders op dan accepteren en meegaan op deze instrumentale TGV." 

Verwacht je bij COLLIGNON aan dansbare exotiek uit Portugal. De band is het geesteskind van Jori Collignon, bekend van Nederlandse groepen als C-Mon & Kypski, Nobody Beats The Drum en Skip&Die. Daarnaast bestaat de band uit Gino Bombrini op drums en percussie en Yves Lennertz op gitaar. Die laatste kan je vooral kennen als songwriter en gitarist van Yin Yin.

Ze brengen een energieke en uptempo show met wilde en exotische melodieën, schitterend drumwerk en uitzinnige electronica van stichter Jori Collignon. Die laatste woont sinds een paar jaar in Portugal wat een enorme invloed heeft op zijn muziek: “Portugal heeft connecties met allerlei ex-koloniën. Je hoort de Lusofone cultuur terug van alle Portugees-sprekende gebieden. Brazilië, Kaapverdië, Mozambique, die invloeden smelten samen in Lissabon.” Collignon bracht in 2022 een album uit en sindsdien vooral een pak singles, o.a. op het toonaangevende Bongo Joe label.

  • Instagram
  • Facebook
  • website_icon
collignon_cycledelica.jpg

3voor12

“Stilstaan is onmogelijk, de moshpit dichterbij dan de polonaise en er is geen andere optie dan je onderdompelen en laten overrompelen.”

bottom of page