top of page

DE PORTABLES

Zaterdag 10 september 2022
Onze-Lieve-Vrouwekerk | 18:40 - 19:00


Genre: Duyster, Postrock, ...

Voor fans van: The Postal Service, The Notwist, ...

 

Absolute duyster klassieker viert
25ste verjaardag.

Vaak kiezen bands ervoor om te debuteren met een titelloos album, alsof ze willen zeggen, dit is wie we zijn. De Portables kiezen om er hun 25e verjaardag mee te vieren, al zijn ze nog steeds op zoek naar zichzelf. Met de egaal zilveren hoes kreeg de plaat wel al automatisch een onofficiële titel, ‘The Silver Album’ (PIAS), naar analogie met, je weet wel.

De plaat bestaat uit 4 lange songs, snapshots (‘explorations, groove-driven adventures’) die telkens een plaatkant bestrijken en verder borduren op de sound van hun vorige ‘The Killing Horizon’, experimenteel, minimalistisch, instrumentaal,… maar net als vroeger blijft het onmogelijk om de band in een hoekje te plaatsen. Is het indie? Is het postrock? Wie zal het zeggen? Voor het eerst zorgde de band niet zelf voor de mix, niemand minder dan Dave Clarke tekende hiervoor. 

Het vijftal zal de release op Leffingeleuren vieren met een concert én niet toevallig een sessie tijdens Duyster in de kerk. De band werd met niet minder dan 30 verschillende songs gedraaid in het programma. Iets wat de fans niet mogen missen dus.

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
deportables.jpeg

Damusic

"Je blijft als luisteraar in elk geval nog steeds met een hoop raadsels achter. Hoe gaan ze dat live allemaal brengen? Waar willen ze nu eigenlijk naartoe? Is dit ernstig? Eén zekerheid is er wel: dit is verdomd aanstekelijk!"

bottom of page