top of page

FEW BITS

Zaterdag 14 september 2024
Onze-Lieve-Vrouwekerk (duyster. sessie)

 

Genre: Dreampop, Indiepop
Voor fans van: Beach House, Warpaint, Real Estate, Mazzy Star, Cocteau Twins, ...


"Onze nationale dreampop trots, die reeds tourde met The War On Drugs, is helemaal terug." 

Negen jaar na ‘Big Sparks’ uit 2016 komt er voorjaar 2025 opnieuw een plaat uit van Few Bits, de dreampopband rond Karolien Van Ransbeeck. De eerste single komt in september en dat leek ons een goede reden om hen uit te nodigen voor een sessie op duyster.Live.

Het titelloze debuutalbum (met o.a. radiohit ‘Shell’) uit 2013 was direct een schot in de roos bij critici, fans en collega-artiesten. The War On Drugs nam Few Bits daarop mee als openingsact voor het Scandinavische luik van hun ‘Lost in the Dream’-tour in 2014. Few Bits speelde ook het voorprogramma van The Lemonheads tijdens hun tour in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het alweer uitstekend ontvangen tweede album ‘Big Sparks’ verscheen in 2016. De band stond op grote Belgische festivals als Pukkelpop en Gent Jazz en ook internationaal bleef de band niet onopgemerkt. 

  • Instagram
  • Facebook
fewbits.jpeg

Damusic

“In het najaar van 2024 mag je de eerste singles verwachten en begin volgend jaar volgt dan de opvolger van 'Big Sparks'. Adam Granduciel van The War On Drugs mag weer bellen als hij Few Bits wil meenemen op tournee zoals in 2014 en 2017! ”

bottom of page