top of page

Sophia, Girls In Hawaii, Niklas Paschburg, The Haunted Youth
and more tba

Zondag 19 september (14:30)

Sophia | 20:30 - 22:00

Girls In Hawaii | 18:55 - 19:55 
Niklas Paschburg | 17:30 - 18:20
The Haunted Youth| 15:05 - 15:45
More bands tba

VVK: €27,5
Zwerverpaz: €25
Combi: €25
(tarief geldig als je min. 3 events gecombineerd)
ADD: €32,5

Reeds drie maals streek duyster dit jaar zijn ze er niet bij maar op deze line-up ademt wel de vibe van het legendarische radioprogramma.

SOPHIA is sinds 1996 het alterego van Robin Proper Sheppard, een Californiër die via Londen en Brussel uiteindelijk in Berlijn beland is. De debuutplaat van Sophia, ‘Fixed Water’ kwam er naar aanleiding van de dood van één van de bandleden van The God Machine, de band waarmee RPS aanvankelijk furore maakte. Na ‘Fixed Water’ volgden nog platen als ‘People Are Like Seasons’ en ‘Technology Won’t Save Us’ en het vorig jaar verschenen, hele sterke ‘Holding On/Letting Go’. Sophia die in België een legendarische status geniet, mede door de niet aflatende airplay op Duyster - RPS speelde onlangs nog solo in De Zwerver op een Duyster Live - bestaat momenteel voor een groot stuk uit jonge Belgische muzikanten. Dat jong grut is mee verantwoordelijk voor de energieke, dynamische sound die de band o.a. op Pukkelpop 2018 etaleerde.

 

facebook - website

 

GIRLS IN HAWAII speelde voor het laatst op Leffingeleuren in 2013, ze hadden toen net hun plaat ‘Everest’ uit en speelden een magistraal concert. In 2017 volgden hun voorlopig laatste plaat, maar de band nam altijd al zijn tijd tussen twee albums in. 2021 betekent een nieuwe start.


facebook - website
 

De Duitse componist NIKLAS PASCHBURG speelde in 2019 een indrukwekkende set op Leffingeleuren en mag nu, na enig uitstel, zijn tweede plaat komen voorstellen. Die kwam uit op 7K!, het neo-klassieke sublabel van het befaamde label !K7. Voorde opnames ging Paschburg in ze met Andy Barlow van Lamb, de man die ook al achter de knoppen zat bij Fink, Damien Rice en David Gray. Je mag je verwachten aan een set vol gelaagde, instrumentale piano songs die afgewerkt worden met een flinke portie electronica wat resulteert in een bij momenten best dansbaar geheel. Voor fans van Nils Frahm en Ólafur Arnalds maar ook van Bonobo, Kiasmos en John Hopkins.

website - facebook - instagram

THE HAUNTED YOUTH is zonder twijfel de opvallendste nieuwkomer onder de Belgische band. Eén van de bands die opgepikt werd door De Nieuwe Lichting en meteen een radiohit scoorde met het sublieme ‘Teen Rebel’. Op de site van hun label Mayway Records wordt de muziek van frontman Joachim Liebens omschreven als ‘psych pop dream pop shoegaze’, in mensentaal, voer voor fans van MGMT, DIIV, Slowdive of zelfs The Cure. 

facebook - instagram

sophia.jpg
bottom of page