Sophia, Girls In Hawaii
Nordmann, Niklas Paschburg
High Hi, The Haunted Youth

Zondag 19 september 2021 (13:30)

Sophia | 20:45 - 22:00

Girls In Hawaii | 19:05 - 20:05
Nordmann | 17:40 - 18:30
Niklas Paschburg | 16:20 - 17:10 
High Hi | 15:05 - 15:50
The Haunted Youth| 14:00 - 14:40
Resident Dj's | 13:30

VVK: €27,5 (incl. fee)
Zwerverpaz: €25 (incl. fee)
Combi: €25 (incl. fee)
(tarief geldig als je min. 3 events combineert)
ADD: €32,5 (incl. fee)

Reeds drie maals streek duyster neer in Leffinge. Dit jaar zijn ze er niet bij maar deze line-up ademt wel de vibe van het legendarische radioprogramma.

SOPHIA is sinds 1996 het alterego van Robin Proper Sheppard, een Californiër die via Londen en Brussel uiteindelijk in Berlijn beland is. De debuutplaat van Sophia, ‘Fixed Water’ kwam er naar aanleiding van de dood van één van de bandleden van The God Machine, de band waarmee RPS aanvankelijk furore maakte. Na ‘Fixed Water’ volgden nog platen als ‘People Are Like Seasons’ en ‘Technology Won’t Save Us’ en het vorig jaar verschenen, hele sterke ‘Holding On/Letting Go’. Sophia die in België een legendarische status geniet, mede door de niet aflatende airplay op Duyster - RPS speelde onlangs nog solo in De Zwerver op een Duyster Live - bestaat momenteel voor een groot stuk uit jonge Belgische muzikanten. Dat jong grut is mee verantwoordelijk voor de energieke, dynamische sound die de band o.a. op Pukkelpop 2018 etaleerde.

 

facebook - website

 

GIRLS IN HAWAII speelde voor het laatst op Leffingeleuren in 2013, ze hadden toen net hun plaat ‘Everest’ uit en speelden een magistraal concert. In 2017 volgden hun voorlopig laatste plaat, maar de band nam altijd al zijn tijd tussen twee albums in. 2021 betekent een nieuwe start.


facebook - website
 

De Duitse componist NIKLAS PASCHBURG speelde in 2019 een indrukwekkende set op Leffingeleuren en mag nu, na enig uitstel, zijn tweede plaat komen voorstellen. Die kwam uit op 7K!, het neo-klassieke sublabel van het befaamde label !K7. Voorde opnames ging Paschburg in ze met Andy Barlow van Lamb, de man die ook al achter de knoppen zat bij Fink, Damien Rice en David Gray. Je mag je verwachten aan een set vol gelaagde, instrumentale piano songs die afgewerkt worden met een flinke portie electronica wat resulteert in een bij momenten best dansbaar geheel. Voor fans van Nils Frahm en Ólafur Arnalds maar ook van Bonobo, Kiasmos en John Hopkins.

website - facebook - instagram
 

De Belgische jazzband NORDMANN rond saxofonist Mattias De Craene maakte al vroeg furore met een combinatie van impro-jazz en rock wat hen ook in Humo’s Rock Rally succes opleverde, ze werden tweede in 2014. Sindsdien brachten ze drie platen uit waarvan ‘In Velvet’ de recentste is. De band verruimde zijn muzikaal kader hierop, de rock wordt aangevuld met elektronica, het instrumentarium met drumcomputers en synths. Songs en melodie blijven centraal staan.

website - facebook - instagram
 

In 2014 werd HI HIGH geselecteerd voor De Nieuwe Lichting en bereikten ze de finale van Humo's Rock Rally. In 2017 kwam hun debuut-EP ‘Hindrance’ uit, in 2020, net voor de eerste lockdown, gevolgd door het album Firepool uit en scoorden ze hits met de singles "Daggers", "94A9" en “Alligot”. High Hi brengt eclectische postpop met een randje shoegaze, ook opvallend zijn de stemmen van de twee vocalisten, Anne-Sophie Ooghe en Dieter Beerten.
 

Over High Hi schrijft HUMO: "Jong, pretentieloos en opwindend. Een powerpoptrio met een meisje dat haar gitaar een pak rammel gaf alsof net haar eerste liefje werd afgepakt.”

website - facebook - instagram


THE HAUNTED YOUTH is zonder twijfel de opvallendste nieuwkomer onder de Belgische band. Eén van de bands die opgepikt werd door De Nieuwe Lichting en meteen een radiohit scoorde met het sublieme ‘Teen Rebel’. Op de site van hun label Mayway Records wordt de muziek van frontman Joachim Liebens omschreven als ‘psych pop dream pop shoegaze’, in mensentaal, voer voor fans van MGMT, DIIV, Slowdive of zelfs The Cure. 

facebook - instagram

sophia.jpg