top of page

PEDRO THE LION

Zaterdag 14 september 2024
Onze-Lieve-Vrouwekerk (duyster. sessie)
Apollo (full show)

 

Genre: Indierock, duyster., slowcore
Voor fans van: Elliott Smith, Sebadoh, Bedhead, Codeine, ...


"Absolute duyster klassieker stelt nieuwe plaat 'Santa Cruz' voor." 

Met Pedro The Lion halen we een legendarische late 90ies band èn Duyster classic exclusief naar Leffingeleuren. Het trio rond David Bazan zal een sessie in de kerk spelen tijdens duyster.live en aansluitend een volledig concert.

Pedro The Lion die altijd zweefde tussen slowcore, emo en akoestische singer-songwriter valt muzikaal te situeren tussen Lemonheads, Pinback, Cursive en Death Cab For Cuties in.
De eerste fase van de band speelt zich af tussen 1998 en 2004.

Na een lange pauze van 15 jaar werd de band nieuw leven ingeblazen met de albums "Phoenix," en "Havasu". Vorig week brachten ze het album ‘Santa Cruz’ uit, het derde in een vijfluik dat is opgehangen aan belangrijke locaties uit de jeugd van Bazan.

In Santa Cruz kwam hij toe als 13-jarige zoon van een rondreizende predikant, die er met zijn nieuwe beste vriend The Beatles ontdekt. Het intense en openhartige album bestrijkt bijna een decennium, vanaf net na zijn 13e verjaardag tot zijn volwassenwording rond 21 jaar.

Deze nummers weerspiegelen de angst en energie van een tiener die de rock ’n’ roll ontdekt, verliefd wordt en begint te begrijpen dat hij iets anders moet zoeken dan de christelijke visie van zijn ouders. Het eindigt in Seattle waar hij zijn eigen weg zou gaan en Pedro The Lion oprichten. 


DUYSTER LIVE: Met PEDRO THE LION halen we een legendarische late 90ies band èn Duyster classic exclusief naar Leffingeleuren. Het trio rond David Bazan zal een sessie in de kerk spelen tijdens duyster.live en aansluitend een volledig concert in één van onze zalen.

  • Instagram
  • Facebook
  • website_icon
pedrothelion_rr_2024_16x9.jpg

Northern Transmission
8.4

“Pedro The Lion, a band that has put the “rock” in indie rock (both musically and metaphorically) since as far back as 1997.”

bottom of page