top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLeffingeleuren

8 nieuwe namen voor Leffingeleuren 2023

Met deze acht nieuwe namen schaven we verder aan de line-up. DIRK. wordt de schitterende afsluiter op zondagavond. De halve locals uit Tielt wonnen ons concours Verse Vis in 2015 en komen hun nieuwe plaat ‘Idiot Paradise’ voorstellen. ÃO is een beloftevolle Belgische band rond zangeres Brenda Corijn die haar Mozambikaans-Portugese roots verwerkt in hun saudade-indie-ambient-pop. Een unieke sound.


Dan opnieuw drie Britse bands. PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS zal zorgen voor een set vol verpletterende sludge meets noise meets stoner. Zowat het tegenovergestelde van de akoestische singer-songwriter PARIS PALOMA die via o.a. Tiktok aan hele hoge luistercijfers geraakt maar ook vast van plan is om hard te werken aan een echt muzikanten-bestaan. Het Schotse HUMOUR verwerkt posthardcore invloeden in zijn postpunk en komt daarmee in het kielzog van populaire bands als High Vis of Militaire Gun.


Met NUSANTARA BEAT en CAVOLO NERO hebben we twee Nederlandse bands die voor de nodige portie dansbare en vaak exotische klanken zullen zorgen. De eersten verwerken hun Indonesische roots, een beetje zoals Altin Gün dat deed moet hun Turkse roots. Cavolo Nero zoekt het meer in de indie-disco zoals Nu Gunea dat ook doet in Italië.


En onze zuiderburen leveren ook een vertegenwoordiger af, uit Parijs, THE PSYCHOTIC MONKS, een band die invloeden van Swans, Shellac en Ohsees verwerkt in een broeierig geheel.
88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page