top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLeffingeleuren

BLUAI vervangt Johannes is zijn naam op zondag 17 sept.

Na de eerder geannuleerde concerten in augustus ziet Johannes Verschaeve zich genoodzaakt om omwille van gezondheidsredenen het concert op LL te annuleren. Wij vinden dit in de eerste plaats heel erg jammer, we wensen hem een spoedig herstel en hopen om hem zo snel mogelijk weer op ons en andere podia te kunnen zien met zijn alter ego Johannes is zijn naam.


We hebben met BLUAI een waardige vervanger gevonden. Bluai is de band rond Catherine Smet (stem, gitaar) die wij in 2021 selecteerden voor TAZ Jong Muziek, waarop ze in 2022 niet alleen Humo’s Rock Rally wonnen maar ook laureaat werden van Sound Track én winnaar van De Nieuwe Lichting (Studio Brussel). Momenteel bereiden ze de release van hun debuut voor, die ze in maart 2024 in de AB gaan voorstellen. De vier dames brachten alvast een eerste single uit, ‘In Over My Head’ die opnieuw perfect laveert tussen de indiefolk en de jaren ’90 gitaarmuziek die ook hun eerder werk kenmerkt.


Op pukkelpop wisten ze publiek en pers te overtuigen. Humo schreef bijvoorbeeld: “BLUAI was op Pukkelpop precíés wat het moest zijn: een verpletterende belofte. (*****)” en de Standaard wist: “Ze is goed op weg om de Phoebe Bridgers van het Waasland te worden, met de rest van Bluai als haar eigen Boygenius. (***)”
47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page