top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLeffingeleuren

Ook in 2023 duyster. live op Leffingeleuren

DUYSTER LIVE


Voor Ayco Duyster en Eppo Janssen reserveren we opnieuw een speciaal plaatsje op ons festival. Ze hosten ook dit jaar een podium onder de naam Duyster Live, volledig in lijn dus met het gelijknamige Radio 1 programma. Al 23 jaar lang verovert dit programma ‘vol tomeloze weemoed en oorverdovende zoetheid’ de harten van fans over heel de wereld. Ayco zal opnieuw de gasten interviewen en Eppo draait nieuwe en minder nieuwe Duyster-classics.


ROZI PLAIN

De Britse Rozi Plain debuteerde in 2008 met een prachtige indiefolk plaat ‘Inside Over Here’ en bracht eerder dit jaar haar vijfde album ‘Prize’ uit (Memphis Industries!). Hierop combineert ze indierock met folk en jazz invloeden. Als puber was ze fan van Arab Strap en The Beta Band, ze tourde als support voor Bill Callahan en Devendra Banhart en als bandlid van Alabaster dePlume en This Is The Kit. Op Duyster.live speelt ze het afsluitende concert met haar kwartet.


Voor fans van This Is The Kit, The Weather Station, Cate Le Bon, Lael Neale,…


AURE

De jonge Parijse Aure mocht als eerste buitenlandse haar debuutsingle ‘The Line’ uitbrengen op het Belgische Mayway Records (The Haunted Youth, Dirk., Meskerem Mees). Een prachtige single die ook meteen in Duyster werd gedraaid. Met haar diepe en gracieuze stem en haar rake melodieën doet ze denken aan de legendarische Nico, of Melanie De Biasio, Nick Drake, Aldous Harding en Mariee Sioux. Haar debuut komt later dit jaar uit. In première te horen op LL dus.


RUNNNER

Noah Weinman uit Californië speelt met zijn band Runnner een volwaardig concert in de tent maar nadien zal hij ook een paar songs in zijn eentje brengen tijdens Duyster live. Voor fans van Sufjan Stevens, The Shins,…


KING HANNAH


Op het grote podium van Zaal De Zwerver zal King Hannah als kwartet spelen maar in de kerk zal het kernduo van de band, Hannah Merrick en Craig Whittle een paar songs onder handen nemen.
54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page