top of page
alain johannes 2023.jpg

ALAIN JOHANNES

Zondag 17 september 2023
Zaal De Zwerver | 18:45 - 19:45
 

Genre: Rock, Rock n Roll, , ...

Voor fans van: Qotsa, Pj Harvey, Desert Sessions, Them Crooked Vultures

"A musicians musician’ gekend van Queens of The Stone Age, Desert Sessions, Pj Harvey en Them Crooked Vultures.

Alain Johannes, gitarist, producer, songwriter, zanger. ‘A musicians musician’ met een CV van hier tot in LA. Voor het eerst op onze radar ten tijde van de befaamde Desert Sessions, waaruit o.a. Queens Of The Stone Age ontsproten, een band waarmee hij samen songs schreef (o.a. ’Make It Wit Chu’) en ook mee op het podium stond (als vervanger van Nick Olivieri). Lid van Them Crooked Vultures en Eleven. Sessiemuzikant ook, aan de zijde van PJ Harvey bvb.

Verder werkte hij in de studio met een lange, indrukwekkende lijst artiesten: Mark Lanegan, Arctic Monkeys, The Black Box Revelation, Millionaire, No Doubt, Jimmy Eat World, Jason Faulkner, Chris Cornell, PJ Harvey, Eagles Of Death Metal, Puscifer, …

En om het verhaal helemaal volledig te maken, zijn eerste highschoolband, Chain Reaction, had hij met Jack Irons, Hillel Slovak, Flea… Exclusief Belgisch concert van deze grote meneer waarin hij een carrière overzicht brengt. Na zijn solo-tour van 2019, nu mét full live-band. 

  • Instagram
  • Facebook
  • website_icon

Damusic

"Alain Johannes heeft een muzikaal CV om U tegen te zeggen. Zijn podiumdebuut maakte hij met Flea en Anthony Kiedis.  Hij is goede vriendjes met Josh Homme en speelde mee op het op het iconische album ‘Songs For The Deaf’ van Queens of the Stone Age. En dat is nog maar het begin."

bottom of page