top of page
Chouk Bwa _ The Ångstromers colour © 20220601 Bruxelles Davide Belotti (36).jpg

CHOUK BWA
& THE ÅNGSTRÖMERS

Vrijdag 15 september 2023
Apollo | 20:15 - 21:05
 

Genre: Global Sounds, Vodou, Electronica, ...

Voor fans van: Kokoko!, Clap Clap, ...

"Late night voodoo-avondje op z'n Haïtiaans: een beetje mysterieus en uitermate feestelijk!" 

Op 6 oktober komt de nieuwe plaat van CHOUK BWA & THE ÅNGSTRÖMERS, “SOMANTI” uit op het befaamde label Bongo Joe (Altin Gün, Mauskovich en Yin Yin).

Als traditionele Haïtiaanse rootsband, diep geworteld in de voodoocultuur, is Chouk Bwa gespecialiseerd in pure polyritmische muziek. Met hun call-and-response gezangen in het Creools, oorspronkelijke dans en drie drummers die zich vrij bewegen in hun ritmes, is Chouk Bwa het bekendste exportproduct van ‘Mizik Rasin’. Frontman Sambaton Dorvil torent boven het geheel uit met zijn bezielde zang, waarmee hij het lijden maar vooral de onvermoeibare levenslust van het Haïtiaanse volk vertolkt.

Na hun eerste Europese optreden in 2015 op het Roskilde Festival, gingen ze samenwerken met de Brussels-Franse radicale klankvernieuwers van The Ångströmers. De Brusselaars zwepen de abstracte polyritmiek van Chouk Bwa op met spacy elektronica en reverb wat leidt tot een samensmelten van traditie en futurisme. Dit Haïtiaans-Belgisch project zorgt voor één brok energie en levenslust.

  • Instagram
  • Facebook
  • Bandcamp

Higher Plain Music
****½

"Caribbean voodoo comes to the dancefloor. A true hidden gem in music – Vodou Ale will get you moving in no time."

bottom of page