top of page
ECHT (c) Anton Fayle.jpg

ECHT!

Zaterdag 16 september 2023
Zaal De Zwerver | 22:35 - 23:35
 

Genre: Hip Hop, Jazz, Electronica 

Voor fans van: BadBadNotGood, stuff., Jonwayne, J Dilla, ... 

"Een ramp op Google (echt), een sensatie in het livecircuit (echt)" 

Het Brusselse ECHT! speelt live electronische dance met invloeden uit hip-hop, trap, bass-music, funk en futuristische jazz. Het kwartet staat bekend om zijn explosieve liveshows die doen denken aan het format van een dj-set. Lees: beats en naadloze overgangen, van de ene climax naar de andere. 

Na hun debuut 'INWANE' (’21) bracht het quartet recent 'Sink Along' (SDBan Ultra) uit met daarop tien waanzinnige lappen muziek. Lang geleden speelden ze al eens in De Zwerver, maar intussen speelden ze ook al op Dour, Pukkelpop, North Sea Jazz, in het Londense Jazz Café en deze zomer overtuigden ze ook de massa op Boomtown in Gent.

Vergelijkingen gaan van stuff. over J Dilla tot Aphex Twin en naast Lefto pikte ook Gilles Peterson hen al op voor zijn radioshow.

  • Instagram
  • Facebook
  • website_icon

Dansende Beren
****

"Op Sink-Along bewijst ECHT! dat ze het hoge niveau van hun twee vorige platen kunnen aanhouden. De rauwere aanpak dan op hun vorige werk werpt zijn vruchten af aangezien de luisteraar weer in een ander universum wordt meegezogen, zonder dat de vier mannen hun ondertussen gekende stijl uit het oog verliezen."

bottom of page