top of page

Beak>, Black Devil Disco Club,
Warmduscher, The Germans

Vrijdag 10 september (doors 19:00)

Black Devil Disco Club | 00:10 - 01:00

Beak> | 22:40 - 23:40 
Warmduscher | 21:20 - 22:10
The Germans | 20:00 - 20:50
Dj's tba

VVK: €27,5
Zwerverpaz: €25
Combi: €25
(tarief geldig als je min. 3 events gecombineerd)
ADD: €32,5

Voor openingsdag halen we de term Global sounds boven, we zoeken het vooral Oostwaarts. Zowel Derya Yilidrim als Altin Gün hebben Turkse roots. Dijf Sanders komt dan wel uit Brugge, zijn muziek was er niet geweest als hij geen opnames had kunnen maken in Indonesië of Nepal. De roots van Susobrino liggen dan weer in Zuid-Amerika.

Headliner op deze dag is BEAK>, een Britse experimentele rockband wiens muziek zwaar aanleunt bij de Duitse Krautscene. Bekendste lid van de band is Geoff Barrow van Portishead. Welke hun beste plaat is. Wellicht de laatste, “>>>”, maar het kan ook de eerste “>”, of de tweede “>>” zijn.

Humo, na hun laatste Belgische show (uitverkochte Botanique): “Je hebt groepen die goed zijn, strak spelen ook, en je hebt groepen die grappig zijn. De combinatie van beide, zoals hier bij Beak>: hoeveel keer maak je dat mee?”.

 

facebook - instagram

 

WARMDUSCHER komt ook van over het Kanaal, ze delen een aantal leden met Fat White Family en vermengen hun garagerock met een fikse portie funk, hiphop en disco. Daarmee doen ze wat denken aan The Gossip. En toeval ook niet, voor beiden maakte Soulwax een remix, check zeker eens die van ‘Midnight Dipper’.


facebook - instagram
 

Opener wordt THE GERMANS en al zeggen we het zelf, we konden geen betere kiezen. Ook zij zoeken de weg van de tegendraadse dansbaarheid en vermengen daarvoor diverse invloeden waarvan Karutrock er zeker één is.

website - facebook - instagram

Voor de aftershow kozen we het Franse éénmansproject van ene Bernard Fevre, BLACK DEVIL DISCO CLUB. Diens cruciale release is een EP uit 1978, ‘Disco Club’ die in 2004 door Aphex Twin opnieuw uitgebracht werd op zijn Rephlex label.

facebook - instagram

beak.jpeg
bottom of page