top of page
scaler.jpeg

SCALER fka Scalping

Vrijdag 15 september 2023
Apollo | 00:05 - 00:55 
 

Genre: Techno meets Noise & Postpunk

Voor fans van: Blanck Mass, Holy Fuck, PVA, Snapped Ankles, ...

"Rave-ready bangers from Bristol techno-metal heavyweights

“Rave-ready bangers from Bristol techno-metal heavyweights”. Soms klinkt het gewoon beter in het Engels.Weinig steden hebben zo'n bijzondere muzikale geschiedenis als Bristol. Wie daar opgroeit, kan moeilijk anders dan de invloed van Massive Attack, Tricky en Portishead levenslangs met zich mee dragen.

Een generatie jonge artiesten gaat nu aan de slag met de erfenis van de hoogdagen en schudt de melancholie van zich af met een mix van punk, electro en lawaai. Eén van hen is Scalping, een vijftal dat grossiert in industriële noise-rock die dichter aanleunt bij techno dan bij indie.

De groep maakte al furore op Pitchfork London en Sonic City, en ze gingen op tour met Squarepusher. In september brengen ze een nieuwe EP uit.

  • Instagram
  • Facebook
  • Bandcamp

Dansende Beren

"SCALPING mengt sinds 2017 het beste van twee werelden: elektronische muziek (techno, industrial) en de bekende bezetting van stevige muziek: gitaar, drums en bass. Deze mengeling zorgt ervoor dat de muziek zowel dansbaar als hard wordt met een heerlijke donkere ondertoon."

bottom of page