top of page

Absynthe Minded, Mooneye
Mauro Pawlowski, Ramkot

The Cool Greenhouse, Uma Chine

Zaterdag 18 september 2021 (15:00)

Absynthe Minded | 22:45 - 00:00
Mauro Pawlowski | 21:10 - 22:10

Mooneye | 19:30 - 20:30
Ramkot | 18:10 - 19:00
The Cool Greenhouse | 16:50 - 17:40
Uma Chine | 15:30 - 16:20
Late Night Smoking Dj-set| 15:00 

VVK: €27,5 (incl. fee)
Zwerverpaz: €25 (incl. fee)
Combi: €25 (incl. fee)
(tarief geldig als je min. 3 events combineert)
ADD: €32,5 (incl. fee)

Zoals je wel vaker merkt bij bands verloopt ook de carrière van ABSYNTHE MINDED in fases. De eerste fase kende een aanloop voor 2007 met dan drie sterke platen op vijf jaar tijd. De band rond Bert Ostyn scoorde ook een paar echte hits, zoals ‘My Heroics Part 1’ en ‘Envoi’. Na die intensieve periode diende zich een pauze aan. In 2017 stond de band er opnieuw in fel gewijzigde bezetting met een concert op Leffingeleuren 2017 en ook alweer drie releases op korte tijd. Corona zorgde voor een noodgedwongen break en in 2021 start de derde fase voor de band. Eerst kwam er een ‘Best Of’ uit getiteld ‘Saved Along The Way’. Frontman Bert Ostyn deed een gesmaakte doortocht in het bekende TV-programma Liefde Voor Muziek waar hij en passant ook nog voor een opmerkelijk rockversie zorgde van de Willy Sommers classic ‘Zeven Anjers, Zeven Rozen’. En de bezetting van de band werd opnieuw wat gewijzigd, met dit keer Isolde Lasoen op drums, lang geleden een studiegenote van Bert Ostyn in het Conservatorium van Gent. Absynthe Minded is klaar voor de toekomst.

 

website - facebook - instagram
 

MAURO PAWLOWSKI brengt na 20 jaar zijn eerste album onder eigen naam uit. "Eternal Sunday Drive" verschijnt op 10 september. De eerste singles "Always Someone", “Spotlight" en "The Silent Sky" kan u al kennen. Grenzeloze melodieuze popmuziek voor zij die het willen. Mauro is wat je een ‘rock royalty’ zou kunnen noemen. Hij is een van de sleutelfiguren in de Belgische hedendaagse muziekscene sinds hij in 1992 zijn carrière begon als frontman van de beruchte cultband Evil Superstars. De onverzadigbare Mauro was jarenlang lid van dEUS, maar hij was ook het brein achter talloze andere muzikale projecten en alter ego's. Hij had een hand in meer dan 100 albums, and counting. Mauro komt nu met een nieuw soloalbum, de opvolger van het twintig jaar oude ‘Songs From A Bad Hat’, iets waar een generatie muziekliefhebbers het afgelopen decennium naar heeft verlangd.

 

facebook

 

MOONEYE, de band van Michiel Libberecht haalde deze week voor het eerst een miljoen luisteraars op Spotify, voor de single ‘Thinking About Leaving’. Mooi nieuws in aanloop naar de release van zijn debuut-album op 10 september. De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blij-ven. Los van het feit dat er ergere dingen zijn in het leven, valt het moeilijk te ontkennen dat ook de ‘nieuwe’ Mooneye nog steeds als geen ander folk, rock en indiepop versmelt. Zoals op ‘Bright Lights’, de eerste en merkelijk vrolijke single uit de nieuwe plaat. Maar ook donkere ondertonen blijven een handelskenmerk van de band. Wat al snel duidelijk wordt op ‘Fix the Heater’, de tweede en dan weer merkelijk kwade single uit diezelfde plaat. Een acuut geval van schizofrenie? Nee, hoor. Gewoon van Mooneye.
 

website - facebook - instagram
 

De laatste show in Zaal De Zwerver voor de lockdown gaan we niet snel vergeten, BRLRS met als support een jong bandje uit Gent, RAMKOT! Jawadde. Het trio weet met een eigen visie songs te maken waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan. Voor fans van Queens of the Stone Age, The Raconteurs, Millionaire of De Staat. Met het nummer ‘Red’ wonnen ze ‘De Nieuwe Lichting 2021’ en ‘Am I Alright’ haalde een hoge Afrekening-notering.
 

website - facebook - instagram
 

THE COOL GREENHOUSE is zonder twijfel één van de meest beloftevolle nieuwe bands uit de UK. Met hun basic, repetitieve postpunk doen ze wel wat denken aan Squid of The Fall. De songs op hun titelloze debuut maar ook latere singles als ‘Alexa!’ zijn toonbeelden van typisch Britse onderkoeld grappige en steeds aanstekelijke post-punksongs.
 

website - facebook - instagram

Zoals UMA CHINE een samentrekking is van 'human' en 'machine', zo is de band een kruispunt van achtergronden, invloeden en identiteiten. Frontvrouw Nele De Gussem (toetsen en gitaar, Future Old People Are Wizards, BRNS) wordt steevast (vocaal) omringd door de half-Egyptische tweelingzussen Sherien en Rana Holail Mohamed (Binti). Toetsenist Gilles Vandecaveye-­Pinoy maakt herrie met Peenoise en vernieuwt jazz met Steiger, drummer Simon Raman drumt bij Ivy Falls en Steiger, Nils Vermeulen speelt in tig bands (contra)bas. De sound die uit deze kruising opwelt, heeft zich op Changes, de tweede plaat van Uma Chine, gekristalliseerd in een dromerig niemandsland van etherische synths en ijle harmonieën, tussen Beach House en Angelo Badelamenti in.
 

website - facebook - instagram

absynthe-minded-3833-web2.jpeg
bottom of page