top of page

Altin Gün, Dijf Sanders,
Derya Yildirim & Grup Şimşek,
Susobrino, Huna Sounds

Vrijdag 10 september 2021 (19:00)

Susobrino | 00:10 - 01:00

Altin Gün | 22:40 - 23:40 
Dijf Sanders | 21:20 - 22:10
Derya Yildirim & Grup Şimşek | 20:00 - 20:50
Huna Sounds | 19:00

VVK: €27,5 (incl. fee)
Zwerverpaz: €25 (incl. fee)
Combi: €25 (incl. fee)
(tarief geldig als je min. 3 events combineert)
ADD: €32,5 (incl. fee)

Voor de openingsdag halen we de term Global sounds boven, we zoeken het vooral Oostwaarts. Zowel Derya Yilidrim als Altin Gün hebben Turkse roots. Dijf Sanders komt dan wel uit Brugge, zijn muziek was er niet geweest als hij geen opnames had kunnen maken in Indonesië of Nepal. De roots van Susobrino liggen dan weer in Zuid-Amerika.

De dame en heren van het Turks-Nederlandse ALTIN GÜN surfen me op de enorme golf van interesse in Turkse muziek die er wereldwijd is. Met enerzijds klassiekers uit de Turkse popmuziek, o.a. van de onvermijdelijke Selda en haar tijdgenoten Barış Manço en Erkin Koray maar vooral ook eigen werk en bewerkingen van Turkse traditionals wisten ze de voorbije jaren een doorbraak te forceren, zeker na de release van hun laatste plaat ‘Yol'. Bij ons genieten ze veel airplay op Radio 1 en Studio Brussel (catch of the day) en speelden ze al memorabele concerten op o.a. Pukkelpop. Dansende Beren: “Dat Altın Gün in 2020 nog genomineerd was voor een felbegeerde Grammy verklaart zichzelf. De band weet je onmiddellijk mee te nemen op een trip langs Oosterse toonladders en dansbare ritmesecties. Zo toegankelijk, maar tegelijkertijd zo ontzettend muzikaal.”

 

facebook - instagram

 

Ook DERYA YILDIRIM & GRUP ŞIMŞEK vond inspiratie in de Turkse popmuziek van de jaren 70 met namen als Selda Bağcan, Barış Manço, Moğollar en Nazım Hikmet. Spilfiguur is de getalenteerde zangeres en multi-instrumentaliste Derya Yıldırım. Zij woont momenteel in Berlijn, de rest van haar band leeft verspreid in Europa. Hun recente plaat ‘Dost’ krijgt terecht hele goede kritieken, absoluut een aanrader voor wie houdt van oosters geïnspireerde popmuziek met psychedelische trekjes.


facebook - instagram
 

Bruggeling DIJF SANDERS had al heel wat platen gemaakt toen hij in 2020 hoge ogen gooide met zijn plaat ‘Puja’, met muziek die hij maar kon maken nadat hij in Nepal veldopnames had gemaakt. Voor zijn live-concerten wist hij een uitmuntend trip te vormen met Simon Segers op drums en Mattias De Craene op sax en electronica.

website - facebook - instagram

SUSOBRINO leerden wij goed kennen toen hij op TAZ 2018 in de selectie van Jong Muziek zat. Het is het alterego van de 23-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Vanobbergen. Na een reis door Bolivië, ‘back to the roots’, kwam deze Limburger terug met tal van muzikale field recordings. Gaande van het carnaval tot de natuur of het dagelijkse leven. Die opnames en andere etnische muziek mixte hij hier met digitale ingrediënten tot een ritmische en energieke soundtrack. Het resultaat is te horen op zijn intrigerende debuut -EP ‘Mapajo’. Een jaar later kwam hij al met een nieuwe release “La Hoja de Eucalipto” waarop hij nog meer richting dance opschuift.

facebook - instagram
 

Het Gents DJ-collectief HUNA SOUNDS, ook bekend van de gelijknamige avonden neemt je mee op een trip vol Arab Techno, Maghreb Bass, Afro Futurism en Eastern Hip Hop. Straffe DJ’s die voor mooie momenten zullen zorgen tussen de optredens.

facebook - instagram

altingun2.jpeg
bottom of page