top of page

Beak>, Black Devil Disco Club,
Warmduscher, The Germans, 
Nosedrip

Vrijdag 17 september (19:00)

Black Devil Disco Club | 00:10 - 01:00

Beak> | 22:40 - 23:40 
Warmduscher | 21:20 - 22:10
The Germans | 20:00 - 20:50
Nosedrip | 19:00

VVK: €27,5 (incl. fee)
Zwerverpaz: €25 (incl. fee)
Combi: €25 (incl. fee)
(tarief geldig als je min. 3 events combineert)
ADD: €32,5 (incl. fee)

Headliner op deze dag is BEAK> , een Britse experimentele rockband wiens muziek zwaar aanleunt bij de Duitse Krautrockscene. Bekendste lid van de band is Geoff Barrow van Portishead. Welke hun beste plaat is? Wellicht de laatste, “>>>”, maar het kan ook de eerste “>”, of de tweede “>>” zijn.

Humo, na hun laatste Belgische show (uitverkochte Botanique): “Je hebt groepen die goed zijn, strak spelen ook, en je hebt groepen die grappig zijn. De combinatie van beide, zoals hier bij Beak>: hoeveel keer maak je dat mee?”. Beak> was in het verleden ook curator op het Kortrijkse Sonic City festival.

 

facebook - instagram

 

WARMDUSCHER komt ook van over het Kanaal, ze delen een aantal leden met Fat White Family en vermengen hun garagerock met een fikse portie funk, hiphop en disco. Daarmee doen ze wat denken aan The Gossip. En toeval ook niet, voor beiden maakte Soulwax een remix, check zeker eens die van ‘Midnight Dipper’.


facebook
 

Opener wordt THE GERMANS en al zeggen we het zelf, we konden geen betere kiezen. Ook zij zoeken de weg van de tegendraadse dansbaarheid en vermengen daarvoor diverse invloeden waarvan Karutrock er zeker één is.

facebook

Voor de aftershow kozen we het Franse éénmansproject van ene Bernard Fevre, BLACK DEVIL DISCO CLUB. Diens cruciale release is een EP uit 1978, ‘Disco Club’ die in 2004 door Aphex Twin opnieuw uitgebracht werd op zijn Rephlex label.

facebook
 

NOSEDRIP is een Oostendse DJ, labelbaas van het gerenommeerde Stroom en radiomaker, bvb. op NTS radio waar hij maandelijks te horen is met zijn eigen show (Tune in once a month for an expert selection of any or all of the following: new age, new wave, French psych, minimal synth, post-punk and a whole lot else…). Moeilijk te voorspellen wat we zullen te horen krijgen maar dat het intrigerend en meeslepend wordt staat nu al vast.

facebook - instagram - website

beak.jpeg
bottom of page