top of page

TJE

Vrijdag 13 september 2024
Café De Zwerver 

 

Genre: Indietronica, Trip Hop, Postrock
Voor fans van: Portishead, Bjork, Fever Ray, Lamb, ...


"Eigenzinnig indietronicatrio dat flirt met een flinke dosis post-invloeden. Brons op de Rock Rally." 

Eén song ver in de jongste finale van Humo’s Rockrally en wij waren al van onze sokken geblazen. Om maar te zeggen dat TJE zijn bronzen plak ruimschoots verdiend heeft.

Het trio brengt eigenzinnige indietronica die flirt met een flinke dosis post-invloeden. De indrukwekkende stem van Lindy Versyck staat centraal en Melvin Slabbinck en Klaas Leyssen slagen erin om met weinig middelen een grote impact te hebben, waarbij ze de grenzen van hun instrumenten verkennen en op zoek gaan naar dissonantie en muzikale wrijving. Muzikaal zitten ze ergens tussen Madensuyu en Portishead in.

In het najaar van 2023 kwam hun debuut-EP 'IDOLS' uit. Schipperend tussen harde electronica, melancholisch gitaargetokkel, dreunende bassen en beklijvende zanglijnen weten ze als geen ander het evenwicht te vinden tussen pop, indie en experimentele postrock.

Dansende Beren omschreef het treffend: "De stem van frontvrouw Lindy kroop onder onze huid en zorgde voor kippenvel. De internationale sound van de band was er eentje die ons nog lang zal bijblijven."

In 2025 staat de release van hun eerste full album gepland bij Mayway Records. 

  • Instagram
  • Facebook
  • website_icon
TJE_(c) Luk Versyck_3.jpg

Dansende Beren

“Het drietal mag dan nog maar weinig ervaring hebben, de internationale sound van de band was er eentje die ons nog lang zal bijblijven.”

bottom of page