top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLeffingeleuren

5de editie duyster. live

Op zaterdag heeft Leffingeleuren een extra podium in de kerk. Een plekje dat ze reserveren voor Ayco Duyster en Eppo Janssen die er hun gasten ontvangen, volledig in lijn met de ‘tomeloze weemoed en oorverdovende zoetheid’ dat hun Radio 1 programma nu al bijna 25 jaar kenmerkt.

Ayco zal opnieuw de gasten interviewen en Eppo draait nieuwe en minder nieuwe duyster-classics.

THIS IS THE KIT is dit jaar de headliner en afsluiter van het Duyster podium. De Britse zangeres en multi-instrumentalist Kate Stables heeft sinds 2006 een unieke plaats verworven in de indie-folkwereld met haar subtiele, vaak introspectieve nummers die worden gekenmerkt door rijke melodieën en poëtische teksten. Ze werkte reeds samen met schoon volk als John Parish (Pj Harvey) en Aaron Dessner (The National) en heeft ondermeer Rozi Plain in haar band.

Met PEDRO THE LION halen we een legendarische late 90ies band èn Duyster classic exclusief naar Leffingeleuren. Het trio rond David Bazan zal een sessie in de kerk spelen tijdens Duyster.Live en aansluitend een volledig concert. Pedro The Lion die altijd zweefde tussen slowcore, emo en akoestische singer-songwriter valt muzikaal te situeren tussen Lemonheads, Pinback, Cursive en Death Cab For Cuties in.

Negen jaar na ‘Big Sparks’ uit 2016 komt er voorjaar 2025 opnieuw een plaat uit van FEW BITS, de dreampopband rond Karolien Van Ransbeeck. De eerste single komt in jet najaar en dat leek ons een goede reden om hen uit te nodigen voor een sessie op Duyster.Live. Ze tourden reeds de wereld rond met The War On Drugs en verzorgden ook al het voorprogramma van The Lemonheeads.

Naast deze drie nieuwe namen kijken we ook uit naar de sessie die Tim Showalter van STRAND OF OAKS zal brengen. Tim is al jaren goed bevriend met Eppo en Ayco en was al vaker te gast in hun programma (en in Leffinge). Vorige vrijdag kwam trouwens zijn nieuwste plaat uit, ‘Miracle Focus’.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page