top of page
SERGEANT.png

SERGEANT

Zaterdag 15 september 2023
Café De Zwerver | 23:30 - 00:10
 

Genre: Kraut, Punk, Avant-pop

Voor fans van: The Fall, Psychic Tv, PILL, Sonic Youth, John Maus, ...

"Met scharen en fluiten componeert Sergeant zijn gesamplede zelf rond de afgrond van popmuziek

Sergeant is de avant-popband van componerend cineast Benjamin Cools en zoek-zingend acteur Ferre Marnef. Met scharen en fluiten componeert Sergeant zijn gesamplede zelf rond de afgrond van popmuziek. De nummers op hun eerste plaat klinken als een 'date gone wrong' tussen postpunk en krautrock, maar vooral ook als het soort indierock dat Warp in de jaren 2000 heel even cool achtte. Via het Parijs van de jaren 70 (Gainsbourg!), het industriële Ruhrgebied nemen ze je mee op een trip die bol staat van de dadaïstische collages en abstracte punk.

Hun titelloze debuut wordt uitgebracht door het Oostendse experimentele muzieklabel STROOM, dat gerund wordt door Ziggy Devriendt (ook wel bekend als Nosedrip).


Voor Sergeant is muziek maken geluidslagen en texturen in beweging krijgen. Zoals bij de montage van een film knipt Sergeant de sonische scènes tot één geheel. Op het podium snaren de leden, liefdevol bijgestaan door Geraldine Vanspauwen (Lazzaro), de muziek tot experimentele hoogtes, onder invloed van geïmproviseerde fluit-skats en performatieve meezingers.

  • Instagram

Focus Knack

"Sergeant, ‘de luiste band van België’, heeft dan toch een debuutplaat uitgebracht"

bottom of page