top of page

TAMIKREST

Zondag 17 september 2023
Zaal De Zwerver | 20:20 - 21:20

 

Genre: Touareg Desert Blues, Psyche

Voor fans van: Tinariwen, Mdou Moctar, Imarhan, Bombino ...

"Hypnotiserende gitaarriffs, meeslepende ritmes en bezielde vocalen naar het voorbeeld van Tinariwen." 

Tamikrest is een desertblues-band die in 2008 werd ontdekt door Chris Eckman (The Walkabouts) tijdens het Festival Au Désert, net buiten Timboektoe. Eckman was op dat moment te gast met zijn band Dirtmusic. Hij tekende Tamikrest meteen voor zijn Glitterbeat-label, waarop ze tot nu toe zes albums hebben uitgebracht, waarvan "Tamotaït" (2020) de meest recente is.
 

De oprichter van Tamikrest is zanger en gitarist Ousmane Ag Mossa. De band werd gevormd in navolging van de toenemende populariteit van de band Tinariwen, die in die tijd internationaal bekendheid genoot. Het geluid van Tamikrest combineert elementen van de traditionele Tuareg-muziek met moderne blues, rock en folk-invloeden.
 

Wat Tamikrest onderscheidt, zijn onder andere hypnotiserende gitaarriffs, meeslepende ritmes en gepassioneerde vocalen. Hun muziek behandelt vaak sociale en politieke thema's zoals ballingschap, politieke onrust en de strijd voor cultureel behoud. Met hun krachtige en suggestieve muziek hebben ze een prominente stem verworven binnen de hedendaagse Afrikaanse muziekscene.

  • Instagram
  • Facebook
  • website_icon
tamikrest.jpeg

Mojo
****

"A heady cultural cocktail where the Sahara meets the Rising Sun"

bottom of page