top of page

THE HICKEY UNDERWORLD

Vrijdag 15 september 2023
Zaal De Zwerver | 22:00 - 22:50
 

Genre: Noiserock

Voor fans van: Millionaire, Les Savy Fav, Sparta, Trail Of Dead, Metz, ...

"Ze zijn terug, in originele bezetting en ongelikter dan ooit." 

De wervelwind genaamd The Hickey Underworld kwam in 2016, na tien jaar, enigszins verrassend tot stilstand. Na drie platen en de nodige turbulenties leek het vet van de soep.

Hun debuut was een mix was van punk, harde riffs, noise en schreeuwende vocals en stond vol geweldige songs als ‘Sick Of Boys’, ‘Future Words’, ‘Mystery Bruise’ en ‘Blonde Fire’. Het blijft een van de beste debuutalbums van de Lage Landen. Nadien volgende twee sterke platen met als opvallend feit de vervanging van gitarist Jonas Govaerts door Tim Vanhamel (Millionaire) op de laatste plaat.

Nu zijn ze dus terug in originele bezetting én met nieuwe muziek. Vooruitgestuurde single ‘Living On Big Foot’ met de kenmerkende autotune vocals is een motherfucker van een oorworm die het beste doet verhopen voor de toekomst.

Live zit het alvast snor, noteerde Enola na het eerste concert in de Beursschouwburg: “Wat een band, wat een energie, wat een setlist. Waarom staan die heren niet elke festivaltent in en rond België met de sloophamer te bewerken?” Leffinge, dus.

  • Instagram
  • Facebook
TheHickeyUnderworld_2023.jpeg

Dansende Beren

"Een interessante terugkeer dus, die van The Hickey Underworld, die doet uitkijken naar de paden die de band nog zal verkennen de komende maanden."

bottom of page